Assam Gk-Test Set 4

Q1. Total number of National Parks in Assam
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 7

Correct Answer : C

Q2. Bhogeswar Baruah wins a medal in the ________ Asian Games
(A) 1962
(B) 1966
(C) 1978
(D) 1972

Correct Answer : B




Q3.In which year, Sukapha established Ahom Kingdom in Charaideo
(A) 1253
(B) 1272
(C) 1296
(D) 1309

Correct Answer : A

Q4.Which town is also known as the Manchester of Assam
(A) Jorhat
(B) Sualkuchi
(C) Diphu
(D) Digboi

Correct Answer : B

Q5. How much percent of the Indian landmass is covered by the State of Assam
(A) 3.39%
(B) 2.39%
(C) 4.39%
(D) 2.93%

Correct Answer : B

Q6.Sadiya Khowa Gohain was a
(A) Jamindar
(B) King
(C) Frontier Officer
(D) Naval Commander

Correct Answer : D

Q7.The first rebellion against the British rule in Assam in 1828 was led by
(A) Piyali Phukan
(B) Maniram Dewan
(C) Gomdhar Knowar
(D) Piyali Baruah

Correct Answer : C




Q8.Which one of the following places is the confluence of three highly revered pilgrimage for the Hindu, Muslim and Buddhists
(A) Parashuram Kunda
(B) Dekiakhowa Namghar
(C) Hajo
(D) Barpeta

Correct Answer : C

Q9.Who was the first martyr of 1942 Revolution in Assam
(A) Kanaklata Barua
(B) Kamala Miri
(C) Kushal Konwar
(D) Maniram Dewan

Correct Answer : A

Q10.The Treaty of Yandaboo signed between East India Company and which one of the following
(A) Ahom King
(B) King of Burma
(C) Kachari King
(D) Chutiya King

Correct Answer : B

<< Previous — Next>>

Spread the Love by Sharing...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *