Assam Gk-Test Set 3

Q1.Total number of bridges over the river Brahmaputra
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 7

Correct Answer : C

Q2.The Abhiruchi Sports Day is celebrated on
(A) January 13th
(B) August 12th
(C) August 30th
(D) September 3rd

Correct Answer : D

Q3.Hiuen Tsang visited Assam during the reign of
(A) Pushya Varman
(B) Mahendra Varman
(C) Bhaskar Varman
(D) Brahma Pala

Correct Answer : C




Q4.The Guwahati Tea Auction Centre was established in the year
(A) 1970
(B) 1972
(C) 1975
(D) 1977

Correct Answer : A

Q5.The film “Halodhia Choraye Baodhan Khai” was directed by
(A) Bhabendra Nath Saikia
(B) Jahnu Barua
(C) Bhupen Hazarika
(D) Manju Borah

Correct Answer : B

Q6.The first stadium of Assam was built in
(A) Jorhat
(B) Golaghat
(C) Sibsagar
(D) Dhemaji

Correct Answer : A

Q7.The first Ahom Monarch to assume the Hindu title “Swarganarayan” was
(A) Siva Singha
(B) Pratap Singha
(C) Jayadhwaj Singha
(D) Suhungmung

Correct Answer : D




Q8.The Patkai Bum range makes the boundary between
(A) India and Bhutan
(B) India and China
(C) India and Bangladesh
(D) India and Burma

Correct Answer : D

Q9.The highest concentration of forest in the State of Assam occurs in
(A) Karbi Anglong district
(B) Dima Hasao district
(C) Goalpara district
(D) Dhubri district

Correct Answer : A

Q10.Pani Dihing Bird Sanctuary is located in which one of the following districts
(A) Jorhat
(B) Sivasagar
(C) Golaghat
(D) Dhemaji

Correct Answer : B

<< Previous — Next>>

Spread the Love by Sharing...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *