Assam Gk-Test Set 2


Q1.The Naranarayan Setu connects the Pancharatna Town with which city
(A) Kalibor
(B) Tezpur
(C) Bongaigaon
(D) Jogighopa

Correct Answer : D

Q2.The first Assamese film Joymoti was released in the year
(A) 1922
(B) 1935
(C) 1938
(D) 1942

Correct Answer : B

Q3.Total number of Districts in Assam
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 33

Correct Answer : D




Q4.Gibon Wildlife Sanctury is located at
(A) Chirang
(B) Dibrugarh
(C) Kokrajhar
(D) Jorhat

Correct Answer : D

Q5.Halodhia Choraye Baodhan Khai” won the National Film Award for Best Feature Film in the year
(A) 1985
(B) 1988
(C) 1990
(D) 1991

Correct Answer : B

Q6. The Asssam Public Service Commission (APSC) Regulation was promulgated in exercise of the powers
(A) 1947
(B) 1950
(C) 1951
(D) 1960

Correct Answer : C

Q7.The Gohain Kamal Ali road was constructed during the reign of
(A) Nara Narayan
(B) Parikshit Narayan
(C) Viswa Singha
(D) Raghu Dev

Correct Answer : A




Q8.Kanaklata Barua became a martyr of which one of the following national movements
(A) Non-Cooperation Movement
(B) Quit India Movement
(C) Civil Disobedience Movement
(D) Swadeshi Movement

Correct Answer : B

Q9. Of the total production of Muga, the Golden Silk, in the world, Assam produces
(A) 69%
(B) 79%
(C) 89%
(D) 99%

Correct Answer : D

Q10.In which of the following National Parks/Wildlife Sanctuaries, the density of rhino population is the highest
(A) Manas
(B) Kaziranga
(C) Pobitora
(D) Nameri

Correct Answer : C

<< Previous  Next>>

 

Spread the Love by Sharing...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *