Assam Gk-Test Set 11

1. Who directed the Assamese Film “Shakuntala”
(A) Bhabendra Nath Saikia
(B) Dr Bhupen Hazarika
(C) Bidyut chakraborty
(D) Jyotiprasad Agarwala

Ans: (B)

2.The Asom Divas is celebrated on
(A) 5th March
(B) 12th August
(C) 23rd October
(D) 2nd December

Ans: (D)

3.The Assam Gas Cracker project was approved in
(A) January 2001
(B) April 2006
(C) March 2008
(D) January 2010

Ans: (B)




4.Who is the first recipient of Asom Ratna award
(A) Bhupen Hazarika
(B) Mamoni Raisom Goswami
(C) Jitendra Nath Goswami
(D) Hiren Bhattacharyya

Ans: (A)

5. Which Assamese writer is also known as ‘Bakulbonor Kavi’
(A) Bishnuram Medhi
(B) Binanda Chandra Barua
(C) Anandaram Dhekial Phukan
(D) Ananda Chandra Barua

Ans: (D)

6. Who had conferred Gopinath Bordoloi with the title “Lokapriya”
(A) Jairam Das Daulatram
(B) Saiyid Fazal Ali
(C) Vishnu Sahay
(D) Braj Kumar Nehru

Ans: (A)

7. In which of the districts, the ‘Jonbeel Mela’ held every year
(A) Kamrup
(B) Nagaon
(C) Morigaon
(D) Karbi Anglong

Ans: (C)




8.During which dynasty regin, the Madan Kamdev temples in Kamrup was build
(A) Varman dynasty
(B) Pala dynasty
(C) Naraka dynasty
(D) Koch dynasty

Ans: (B)

9.Who was the second President of Assam Sahitya Sabha
(A) Kaliram Medhi
(B) Chandradhar Barua
(C) Amrit Bhushan Dev Adhikari
(D) Rajanikanta Bordoloi

Ans: (B)

10.From which constituency, Bishnu Prasad Rabha was elected as M.L.A in 1969
(A) Guwahati
(B) Jorhat
(C) Tezpur
(D) Nagaon

Ans: (C)

<< Previous — Next>>

Spread the Love by Sharing...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *