Assam Gk-Test Set 1

Q1. Who was the first Chief Minister of Assam
(A) Bishnuram Medhi
(B) Tarun Ram Phukan
(C) Gopinath Bordoloi
(D) None of the Above

Correct Answer : C

Q2. Srimanta Sankardev was born in the year
(A) 1352
(B) 1432
(C) 1449
(D) 1465

Correct Answer : C

Q3.Who is the first Assamese to received “Jnanpith Award”
(A) Indira Goswami
(B) Birendra Kumar Bhattacharya
(C) Bhupen Hazarika
(D) Hemchandra Barua

Correct Answer : B




Q4.In which year, National Games was held in Assam
(A) 2002
(B) 2004
(C) 2005
(D) 2007

Correct Answer : D

Q5. Namghosa was written by
(A) Sankardev
(B) Madhabdev
(C) Madhava Kandali
(D) Naone of the above

Correct Answer : B

Q6.The Shiv dol was constructed during the reign of
(A) Pramatta Singha
(B) Rudra Singha
(C) Purandar Singha
(D) Siba Singha

Correct Answer : D




Q7.The illustration work of the medieval Assamese text Hastividyarnava was done by
(A) Suryakhari Daibaigya
(B) Sukumar Borkaith
(C) Dibar and Ddosai
(D) Rama Saraswati

Correct Answer : B

Q8. Kamakhya Temple was rebuilt by which one of the following Koch King
(A) Biswa Singha
(B) Raghu Deva
(C) Naranarayan
(D) Prananarayan

Correct Answer : C

Q9.The area of Kaziranga National Park is approximately
(A) 430 sq. km
(B) 500 sq. km
(C) 390 sq. km
(D) 720 sq. km

Correct Answer : A

Q10.About 91% of world population of a particular animal species found in Kaziranga National Park is which one of the following
(A) Asian hog deer
(B) Pygmy hog
(C) Asiatic wild buffalo
(D) Sangai deer

Correct Answer : B

Next >> Assam Gk-Test Set 2

Spread the Love by Sharing...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *